Orthopedagoog

Fenne van Steen

Hoi! Mijn naam is Fenne van Steen en met trots mag ik mij een van de Jaxie’s noemen! Na het gymnasium te hebben afgerond ben ik Pedagogische Wetenschappen/Orthopedagogiek gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn bachelor- en masteropleiding heb ik in verschillende stages en bijbanen al de nodige ervaring opgedaan met de diagnostiek en behandeling/begeleiding van kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. Na officieel te zijn afgestudeerd als orthopedagoog ben ik een tijdje werkzaam geweest als ambulant begeleider. In het ambulant werken heb ik geleerd om met beperkte middelen een verscheidenheid aan behandel- en begeleidingstechnieken toe te passen, afstemmend op de unieke eigenschappen en behoeften van het kind en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s). Dit vergde een creatieve, out-of-the-box werkwijze: een werkwijze die ook zo kenmerkend is voor Jaxie!

In het werken met kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) hecht ik veel waarde aan en investeer ik actief in een vertrouwensband. Een band die wordt gekenmerkt door veiligheid, betrokkenheid, openheid en een vleugje humor. In mijn ogen vormt de aanwezigheid van zo’n vertrouwensband de basis voor succes. Daarnaast streef ik er altijd naar om samen met het kind en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s) de hulpverlening vorm te geven in plaats van voor hen. Wat dat betreft is het beroep van orthopedagoog voor mij een teamsport, waarbij ik als orthopedagoog een team vorm met jullie als kind en ouder(s)/verzorger(s) en we samen naar een doel toewerken: jullie zo in jullie kracht zetten dat jullie succeservaringen opdoen en de ervaren moeilijkheden overwinnen!

In mijn vrije tijd ben ik graag bij familie, vrienden en vriendinnen. Ik geniet ervan om met hen een hapje en/of een drankje te doen en te kletsen over vanalles en nog wat. Daarnaast ben ik een spelletjesfanaat. 30 Seconds, Yahtzee of een ouderwets potje kaarten; I’m in! Ik kan behoorlijk competitief zijn, iets wat goed van pas komt op het hockeyveld waar je me meerdere dagen per week kunt vinden met mijn gezellige hockeyteam. Sinds de Corona-tijd ben ik wandelingen in de buitenlucht ook enorm gaan waarderen. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten bij Jaxie!