Systeemtherapeut

Hans Stroo

Ik ben Hans Stroo en werk bij Jaxie! als systeemtherapeut. Hiervoor heb ik veel werkervaring opgedaan in het maatschappelijk werk, bij organisaties voor huiselijk geweld, in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg.

In bovengenoemde werkkringen heb ik gezien hoe verweven problemen kunnen zijn en hoe belangrijk het is dat anderen betrokken en steunend zijn. Als systeemtherapeut ben ik op alle gezinsleden betrokken en probeer ik van daaruit een weg te vinden naar het doorbreken van stagnerende communicatieve patronen, geweldloze conflicthantering en hoopvolle toekomsten. Ik ga ervan uit dat verschillen tussen mensen zullen blijven, dat het misverstand op de loer ligt en dat veel inzet die we leveren, de moeite die we doen, niet altijd wordt gezien of herkend. Ik wil daar graag met gezinsleden aandacht aan besteden, waardoor iedereen in zijn eigenheid en intenties kan worden gezien. Ruimte maken voor de-escalatie en her-verbinden is vaak een doel in mijn werk.
Een eigenschap die me wel wordt toegedicht is ‘optimisme’. Naast de zorgen wil ik ook graag spreken over iemands krachten en talenten. Door die andere bril op te zetten ontstaat er vaak een andere energie, die openingen biedt.

Ter afsluiting, iemand die voor mij heel belangrijk is en die ik als eerste had moeten noemen: Daantje, mijn lieve 25 jarige dochter. Ze werkt als psycholoog in Rotterdam en woont samen met Rens. Het is erg leuk om te zien hoe ze zich (in haar werk) ontwikkelt. Inderdaad: ik ben erg trots op haar! Opnieuw een poging om af te sluiten….….…. Ik krijg zelf energie van het fietsen in mijn fietsclub. Dan denken we soms dat we nog aan de Olympische Spelen mogen meedoen, maar die uitnodiging is nog steeds niet ontvangen……. Verder zit ik in een leesclubje en hou van (film)kunst.