Behandeling

Onze werkwijze

Jaxie! is een praktijk voor hoogwaardige kinderpsychologische zorg, met een uitgesproken (eigenwijze) werkwijze.
Wij onderscheiden ons van “de strakke geestelijke gezondheidszorg”, waar veelal volgens standaard protocol gewerkt wordt.
Voor ons is de inhoud óók ontzettend belangrijk, maar de manier waarop wij onze kennis en ervaring verpakken en overbrengen is voor ons nét zo belangrijk. Vanuit wetenschappelijk onderzoek is al jarenlang bekend dat de relatie tussen de “cliënt” en de “therapeut” de meeste bepalende factor is voor het behalen van de gewenste resultaten binnen een behandeltraject. En dat een protocol dus een veel minder bepalende factor is voor het behalen van dit resultaat dan een “therapeut” die goed in kan spelen op de specifieke behoefte van de “cliënt”.

Voor ons betekent dit dat wij onze kennis van en ervaring met protocollen combineren met werkwijzen die passen bij het karakter, de belevingswereld en de interesses van het kind of de jongere. Als zij zich thuis voelen, gehoord voelen, erkend voelen en op hun gemak voelen, is er veel meer ruimte om de therapeutische technieken daadwerkelijk tot hun recht te laten komen. Er zijn bij ons geen vaste kaders en we proberen zoveel mogelijk creatief te denken. Creatief staat voor ons niet gelijk aan tekenen of schilderen. Voor ons betekent creatief dat wij out-of-the-box denken en in mogelijkheden proberen te denken van wat wél kan en van hoe het óók kan. Zo maken wij maatwerk!