Onderzoek

Hoogsensitiviteit (HSP)

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is een verzameling van karaktereigenschappen die tegenwoordig steeds beter bekend is en (h)erkend wordt. Gelukkig, want hoogsensitief zijn is een heel mooie eigenschap die je ontzettend veel goeds kan brengen in je leven!
Wij zijn gespecialiseerd in het herkennen van en ondersteuning bieden bij hoogsensitiviteit. Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap die wij absoluut niet weg kunnen óf weg willen halen: ons doel is juist om deze bewust een plek te geven in het dagelijks leven op een manier die voor dit kind of voor deze jongere werkt. Onze ondersteuning richten we zowel op het kind of de jongere, als op de directe omgeving om het kind of de jongere heen. Want ook de omgeving heeft met deze hoogsensitiviteit veel te maken en is gebaat bij handvatten!

Regelmatig wordt ons gevraagd of wij hoogsensitiviteit kunnen diagnosticeren. Wij kunnen dit inderdaad herkennen, benoemen en in verslaglegging voor jullie vastleggen. Hiervoor nemen wij enkele vragenlijsten af en vullen deze aan met onze observaties tijdens het behandeltraject. Door onze jarenlange ervaring met hoogsensitiviteit kunnen wij dit op deze manier goed in kaart kunnen brengen voor jullie.