Vergoeding

Gemeente

Per 1 januari 2015 wordt de psychologische zorg aan kinderen en jongeren tot 18 jaar geregeld vanuit de Jeugdwet en ligt de uitvoering hiervan bij de gemeentes. Als praktijk regelen wij de administratieve kant van deze vergoeding voor jullie. Na het eerste intakegesprek dat jullie bij ons hebben, zorgen we er samen voor dat alles geregeld wordt om gebruik te kunnen maken van de vergoede jeugdzorg. Om aanspraak te kunnen maken op deze vergoeding is er is wel altijd een verwijzing noodzakelijk van de huisarts, de kinderarts, een ander medisch specialist, jeugdarts of van een jeugdprofessional van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Contracten

Wij hebben contracten met de gehele provincie Zeeland, met West Brabant West (Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Woensdrecht, Steenbergen en Zundert) en West Brabant Oost (Breda, Altena, Drimmelen, Oosterhout en Geertruidenberg). Woon je dus binnen dit gebied dan kun je bij ons aanspraak maken op vergoede hulp.

Jaxie! is onderdeel van het samenwerkingsverband S.L.I.M. Zeeland. S.L.I.M. staat voor Samen, Laagdrempelig, Innovatief, Maatwerk. Dat is ook precies wat we vanuit deze netwerkorganisatie willen realiseren. Samen met het gezin kijken we wat voor hulp en zorg er nodig is. De partners binnen S.L.I.M. stemmen met elkaar af hoe de benodigde zorg snel en doeltreffend kan worden ingezet. Per gezin maken we een zorgpakket op maat. Onze kracht is dat we over de grenzen van de afzonderlijke organisaties heen kijken en op deze manier efficiënte zorg bieden.

S.L.I.M. Zeeland is een samenwerkingsverband van vijf zorgaanbieders en een aantal onderaannemers. We hebben elkaar gevonden in onze gedeelde waarden, waarbij het belang van het gezin voorop staat. Onze drijfveer is om kinderen en gezinnen in hun kracht te zetten en vooruit te laten bewegen. Door samen te werken en onze expertises te bundelen ontstaan hiervoor nieuwe mogelijkheden.

S.L.I.M. Zeeland bestaat uit de volgende zorgaanbieders:

  • CKZ, Coöperatie van ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland
  • Jaxie! praktijk voor kinderpsychologie en orthopedagogiek
  • Praktijk Schoone, praktijk voor logopedie, kinderpsychologie, orthopedagogiek en huiswerkbegeleiding
  • Olyk-Kindertherapie
  • SPRING Jeugdhulp, specialistische ambulante jeugdhulp

En onderaannemers:

  • ‘s Heeren Loo Zeeland
  • Yes We Can Clinics

(Voor meer informatie over het samenwerkingsverband S.L.I.M. kijk op: www.slimzeeland.nl)