Praktijkeigenaar en Orthopedagoog

Janine van den Bergh-Cornelis

Hallo, Ik ben Janine van den Bergh-Cornelis en ik heb Jaxie! in 2009 Jaxie! Het is iedere dag weer een feestje om te zien hoe mooi Jaxie! door de jaren heen geworden is en hoeveel mede-jaxies zich bij het team hebben aangesloten. En daarmee kunnen we dus een heleboel kinderen en jongeren van goede en fijne hulp voorzien!

Ik heb een HBO opleiding gevolgd met een specialisatie in belevingsmanagement. Daarna heb ik aan de Universiteit van Amsterdam Orthopedagogiek gestudeerd. En nu ben ik met heel veel plezier opnieuw aan het studeren voor systeemtherapeut. Dit vind ik een ontzettend mooie aanvulling: van jaren kijken naar het individu nu nog meer de focus leggen op gezinsdynamiek, relaties en verbinding. Samen zoeken naar wat werkt voor dít specifieke kind in dít specifieke gezin. Vaak wordt een kind of jongere aangemeld voor therapie, maar is het veel effectiever als het gezin ook deelneemt aan de gesprekken. Een oorzaak voor bepaalde gevoelens of bepaald gedrag is erg complex en 1 oorzaak is nooit precies aan te wijzen. Daarnaast zit in het gezin vaak een veel sterkere basis voor het bereiken van blijvende veranderingen.

Daarnaast stuur ik als praktijkeigenaar de praktijk samen met Joost en de praktijkdirigenten aan. Ik hoop dat jullie bij Jaxie! een ontzettend fijne beleving zullen hebben en dat jullie je hier welkom en op jullie plek zullen voelen terwijl jullie de hulp krijgen die jullie zoeken! Heb je nog tips of opmerkingen hierover? Laat het me weten!