Kinder- en jeugdpsychologe

Marloes de Vries

Hai, welkom bij Jaxie! Ik ben Marloes,

Ook al riep ik als klein meisje altijd ‘later word ik kinderarts’, toch besloot ik z’n 10 jaar geleden om psychologie te gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Ik zag mezelf niet maar 10 minuutjes kletsen met mensen, ik wilde meer! Na een hele fijne tijd in Nijmegen, bleef de medische hoek mijn aandacht trekken en ben ik de master Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg gaan doen met specialisatie kind- en jeugd. Mijn intentie was dan ook eigenlijk om uiteindelijk op de kinder- en jeugdafdeling van een ziekenhuis me te gaan vestigen, maar na een jaar stage lopen bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven merkte ik dat ik meer behoefte had aan intensief en langdurig contact met de kinderen en zijn of haar ouders.

Voordat ik bij Jaxie! kwam werken heb ik enkele jaren kinderen met ARFID (eetproblematiek) en bijkomende problematiek behandeld. Ook al was de aanmeldklacht hetzelfde, wat heb ik hier veel verschillende kinderen en jongvolwassenen gezien in alle ontwikkelingsfases, elk een strijder op zijn of haar manier! Ik ben iemand die erg nieuwsgierig is naar het verhaal achter het kind en zijn of haar gezinssituatie. Samen zullen we de puzzel leggen en ontdekken hoe we het leven een stukje makkelijker en prettig kunnen maken. Ik kijk hierbij graag breed en zet met veel plezier spel of andere creatieve werkvormen in. Op deze manier zullen jullie je op je gemak voelen en misschien helemaal niet door hebben dat we aan het behandelen zijn!

Naast psychologe word ik door mijn familie vaak het ‘plantenvrouwtje’ genoemd en ik ben gek op alles wat met interieur te maken heeft. Samen met mijn vriend Dyon hebben we ons huis helemaal zelf naar smaak verbouwd. Ook kan ik er enorm van genieten om lekker met de backpack erop uit gaan, het liefste zonder voorbestemd plan en buiten Europa. Mocht ik dan nog wat tijd overhebben trek ik graag mijn hardloop- of wandelschoenen aan voor een rondje in de natuur of maak ik lekkere gebakjes.

Dapper dat jullie de stap zetten om hulp te zoeken, ik kijk graag met je mee waar ik kan ondersteunen. Jaxie! is daarbij een fijne, warme plek waar jullie je denk ik snel thuis zullen voelen. Wie weet tot snel!

Lieve groetjes, Marloes