orthopedagoog

Nikki Dingemans

Hoi, mijn naam is Nikki Dingemans en ik ben in 2018 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik wist altijd al wel dat ik met kinderen zou willen werken, maar had daarin geen idee op welke manier precies. Ik heb stage gelopen binnen het speciaal basisonderwijs. Daarin merkte ik het verschil in gedrag van kinderen één-op-één in je behandelkamer en vervolgens in de klas. Mede hierdoor heb ik ervoor gekozen om eerst in een groepssetting te gaan werken en hier veel ervaring op te doen, die ik later mee zou kunnen nemen in een functie als orthopedagoog. Zo heb ik uiteindelijk 4 jaar in de jeugd-gehandicaptenzorg gewerkt, waarbij kinderen in een groepssetting, al spelenderwijs, aan doelen kwamen werken omtrent de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Deze ervaring neem ik nu mee in mijn werkzaamheden bij Jaxie!
Ik vind het belangrijk om te kijken naar de krachten en mogelijkheden van het individu, maar ook hoe het systeem en netwerk om een individu heen dit kunnen versterken. Als ervaringsdeskundige ben ik ook een buddy geweest bij Villa Pinedo voor kinderen van gescheiden ouders. De kinderen met wie ik contact had heb ik nooit gezien en sprak ik anoniem via een app. Daar heb ik geleerd wat alleen al aandacht, een luisterend oor en een klik in het contact kan betekenen voor iemand. De werkwijze en visie van Jaxie! passen dan ook goed bij mij, omdat ik wil werken vanuit de verbinding die je met kinderen kan maken door aan te sluiten bij hun belevingswereld en maatwerk te bieden.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik thuis aan het genieten van en met mijn gezin. Sinds oktober 2022 ben ik trotse mama van een zoontje en samen met mijn vriend en onze hond wonen we in Breda. We gaan graag naar het strand en genieten ervan om samen met de hond te wandelen. Mooie reizen maken en nieuwe dingen ontdekken doen we ook graag. Daarnaast hockey ik en vind ik het gezellig om leuke dingen te doen met familie of vrienden. Maar een rustige avond met een serie of een gezelschapsspel, kan ik ook van genieten! Tot ziens bij Jaxie!