Orthopedagoog-Generalist NVO & Praktijkdirigent BIG 59926954231

Steffi Haast

Van jongs af aan heb ik een passie voor leren, ontdekken en ontwikkelen. Van deze passie heb ik mijn werk mogen maken: ik ben nieuwsgierig naar kinderen en vind het belangrijk om te kijken naar hun kwaliteiten, voorkeuren en mogelijkheden, zodat we die kunnen gebruiken om met moeilijke situaties om te gaan. Dit maakt dat geen behandeling of (werk)dag hetzelfde is. Hierdoor voelen kinderen zich ontspannen en ervaren ze plezier, zodat ze opbloeien zonder dat dit als behandeling hoeft te voelen. Daarom vind ik het aansluiten bij de belevingswereld van kinderen zo belangrijk. Om dit ook zoveel mogelijk toe te kunnen passen, heb ik de overstap naar Jaxie! gemaakt. Voor ik bij Jaxie! begon, ben ik werkzaam geweest bij SDW zorg & Auris onderwijs/zorg. Deze kinderen hebben mij geleerd met aandacht te observeren, wetenschappelijke kennis op een creatieve manier om te zetten en aan te sluiten bij wat zij nodig hebben, zonder dat hier taal voor nodig is. Omdat ik in de behandeling nog beter bij ouders en kinderen wilde aansluiten, ben ik me verder gaan verdiepen en volgde ik een postmaster opleiding tot Orthopedagoog-Generalist.

Naast mijn werkervaring, ben ik zelf ook moeder van onze dochter Evy. Wij ervaren nu zelf hoe we kunnen genieten van de ontwikkeling van onze dochter en dat we het allerbeste voor haar willen. We merken ook dat opvoeden soms een hele uitdaging kan zijn, zeker op het moment dat je je als ouder zorgen maakt. Moeder zijn geeft zo een extra dimensie aan mijn werk. In mijn vrije tijd geniet ik verder van reizen, koken, bakken en afspreken met onze vrienden die de baksels graag komen opeten.

Jullie zijn als ouder de expert van je eigen zoon of dochter: Jullie jarenlange ervaring en jullie intuïtie zijn voor mij het belangrijkst in de samenwerking, want puzzelen en ontwikkelen doe je samen met het grootste effect! Tot snel bij Jaxie!